Eibertjeszomermarkten 2022 toch succesvol verlopen

NUNSPEET - De Eibertjeszomermarkten van 2022 zijn achter de rug! De toeristenattractie was ook dit jaar weer een groot succes. Hoewel het begon met een eerste ‘slechte’ editie, hebben ze zich goed herpakt. Afgelopen dinsdag was de laatste editie van de Eibertjeszomermarkt en deze is heel erg goed verlopen.
Cor Bouw, organisator van het evenement kijkt tevreden terug op de afgelopen editie: “De eerste was een aanfluiting. Er stonden te weinig kramen, mensen hadden afgezegd, we hadden als eerste regio vakantie dus er waren nog geen toeristen. De tweede editie hebben we geannuleerd wegens de warmte. De derde editie was een succes. Ons doel was om een markt op te zetten waar de toerist wat aan heeft en waar ondernemers wat aan hebben. We hadden drie peilen gericht, mensen naar de markt krijgen, mensen op de markt houden en de ambassadeurs houden.” Er is tijdens de Eibertjeszomermarkten nauw samengewerkt met Nunspeet uit de kunst. Na elke markt hebben zij overlegd en gebrainstormd over wat beter kon.

Iedere ramp is een nieuwe kans

Dat na de eerste editie zichtbaar verbetering in de organisatie en uitvoering zat is iets wat we weten. Meer kraampjes, meer toeristen, meer ondernemers en een betere sfeer. Het weer zat ook mee en de afweging van landelijke en lokale producten was ook goed zichtbaar. Zoals Cor Bouw zelf vertelt: “iedere ramp is een nieuwe kans”.
De volgende uitdaging is de najaarsmarkt op 15 oktober!
Er gingen ook verhalen rond over de organisatie van de Eibertjeszomermarkten van volgend jaar, maar over wie deze gaat organiseren doet Cor Bouw geen uitspraken.