Rijk van Nijmegen

Werkzaamheden aan Energieweg en Oversteek op schema

De wegwerkzaamheden lopen gesmeerd
De wegwerkzaamheden lopen gesmeerd © Pixabay
NIJMEGEN - De werkzaamheden aan de Energieweg en de Oversteek lopen op schema laat de gemeente Nijmegen weten. De Energieweg zal naar verwachting zondag weer opengaan; de brug de Oversteek is maandag 29 augustus weer toegankelijk voor al het verkeer.
De toplaag van het asfalt tussen het Industrieplein en rotonde Ambachtsweg wordt donderdag aangebracht. De enige onzekerheid is de weersvoorspelling, laat de gemeente weten. "Bij slecht weer kan er niet worden geasfalteerd, maar de verwachting is dat dit wel door kan gaan. Na het aanbrengen van de toplaag worden de belijning en putranden opnieuw aangebracht", aldus de gemeente.

5 km nieuwe belijning aangebracht

Er zijn in totaal twee lagen asfalt (circ 6000 ton) vervangen waarbij de toplaag geluid reducerend is, laat de gemeente weten. Ook zijn er 60 detectielussen opnieuw aangebracht om de doorstroming van het verkeer op de Energieweg te optimaliseren. Deze lussen hebben als functie om een voertuig dat bijvoorbeeld een slagboom, verkeerspaal of stoplicht nadert, tijdig te detecteren. Verder zijn er 50 putranden vervangen en deze ingeboord en er is in totaal 5 km belijning opnieuw aangebracht.
De gemeente laat weten dat tijdens de werkzaamheden ook goed op het personeel is gelet door extra maatregelen te nemen: goed insmeren, gekoeld drinkwater op het werk en voldoende rustpauzes in de schaduw. Daarnaast hebben direct aangelegen bedrijven ijsjes uitgedeeld aan de wegwerkers om de hitte dragelijk te maken.