Rijk van Nijmegen

Polsbandje met chip maakt het makkelijker voor studenten tijdens introductie

Bij de studentenvereniging Ovum Novum
Bij de studentenvereniging Ovum Novum © RN7
NIJMEGEN - Tijdens de introductie van 2022 wordt in Nijmegen voor het eerst een polsbandje met chip gebruikt. Eerstejaars kunnen hiermee betalen en het bandje dient ook als entreebewijs voor het introductiefestival.
Het polsbandje werkt als een OV-chipkaart, laat de organisatie weten: je kunt er geld op storten en het tegoed dat overblijft wordt teruggestort. Het nieuwe bandje is vooral handig voor internationale studenten laat de organisatie weten, omdat zij vaak nog nog geen Nederlandse bankpas hebben en zo dan wel drankjes e.d. kunnen afrekenen.

Polsbandje geldig bij alle intro-horeca

Het bandje is geldig bij alle horeca die tijdens de introductieweek aanwezig is: bij de bars op de openingsmarkt, op de sportdagen en op het Vasim-terrein waar het introfestival wordt gehouden. In de stad werkt de chip niet, benadrukt de organisatie.
Er zijn ruim vierduizend deelnemers aan de introductie. Na afloop van de week wordt de studenten gevraagd de bandjes weer door te knippen en in te leveren; zo kunnen de chips worden hergebruikt.

Chip bevat ook leeftijdsinformatie

Voorgaande jaren kregen deelnemers aan de introductie ook een armbandje, maar dan zonder chip. Aan de kleur van het bandje kon een barmedewerker dan zien of iemand onder of boven de achttien jaar was. Bij het aflezen van de nieuwe chip, krijgt de barmedewerker nu een geautomatiseerde leeftijdsmelding.
Dit jaar is er geen cantus (zangavond), maar wel een Vijfverenigingenfeest, georganiseerd door de studentenverenigingen Carolus Magnus, Phocas, De Loefbijter, Ovum Novum en Karpe Noktem. Dit feest wordt in vier avonden opgeknipt om zo de studenten niet en masse bij elkaar te laten zijn. Dit heeft nog te maken met de coronamaatregelen die de introductie de afgelopen jaren dwarszaten.