Twee straten centrum Nijmegen 's avonds op slot

De Tweede Walstraat wordt vanaf 5 september afgesloten
De Tweede Walstraat wordt vanaf 5 september afgesloten © RN7
NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen gooit in het najaar de Tweede Walstraat en later ook de Van Welderenstraat ’s avonds dicht. Hiermee hopen ze de verkeersoverlast aan te pakken, waar bewoners en ondernemers al langer last van hebben. Deze straten worden in de avonduren vaak bezocht door automobilisten en motoren die op hoge snelheid rond rijden.
Het gaat om een proef van twee maanden. Hiermee wil de gemeente onderzoeken of afsluiting de oplossing is voor de overlast. De Tweede Walstraat gaat als eerste dicht. Deze straat is vanaf de Molenstraat tot aan de Ziekerstraat vanaf 5 september afgesloten. Vanaf 3 oktober geldt dit ook voor de Van Welderenstraat. De Arksteestraat wordt een éénrichtingstraat naar de Oranjesingel.

Nood- en hulpdiensten mogen altijd de straat in

De afsluiting geldt voor auto’s, motoren en vrachtwagens. Voetgangers, fietsers en scooters mogen wel de straten in. Nood- en hulpdiensten mogen altijd doorrijden. Bezorgdiensten, leveranciers, afvaldiensten en zorgverleners krijgen toegang tot de straat als zij in het afgesloten deel moeten zijn. Bezoekers die overdag geparkeerd hebben in één van de afgesloten straten, kunnen het gebied tijdens de afsluiting wel uitrijden.
De afsluiting geldt van 18.00 uur tot 02.00 uur. Tijdens koopavonden start de afsluiting om 21.00 uur.