Noord-Veluwe

De ronde van Elspeet groot succes en druk bezocht

ELSPEET - Elspeet was woensdagavond gevuld met veel wielrenliefhebbers tijdens de Ronde van Elspeet. Organisator Wim Spijkerboer kon zich vooraf en achteraf in de handen wrijven. Vooraf vanwege het uitstekende fietsweer en de grote hoeveelheid renners.
Een nieuwe hoofdsponsor (Axxent) en restaurant Op de Brink als basis voor alle sponsoren van deze koers. En achteraf voor het uitstekend verlopen van het evenement met een mooi koersverloop en spannende finale.

Geen klein rondje om de kerk

Het rondje in Elspeet kan gerust een forse ronde worden genoemd in vergelijking met de veelal rondjes om de kerk in andere plaatselijke wielerronden. Een fors stuk van het parkoers ligt immers buiten de bebouwde kom waardoor het gemiddelde koers tempo in het begin bijna op 50 km per uur uitkwam.
De terrassen zaten vol en veel publiek in de dorpskern zag uiteindelijk Casper van der Woude de 31e editie in Elspeet winnend afsluiten. De winnaar in de kopgroep voor Guillaume Visser en Jarno Gmelich Meijling.

Afvalrace

De kers op de taart werd een spetterende afvalrace met prominenten en lokale bekenden in de wielerwereld. Dat werd beloond met veel applaus en de uitkomst was dat een Olympisch kampioen (Gerard van de Velde) en voormalig Elspeter Jasper Schouten respectievelijk als nummer 1 en 2 op het podium stonden. Volgende week woensdag is de finale van deze Veluwe Cup wedstrijden in het centrum van Nunspeet.