Noord-Veluwe

Nieuwe actie Stikstofwerkgroep Nunspeet, Oldebroek en Elburg

Spandoek Stikstofwerkgroep
Spandoek Stikstofwerkgroep © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Stikstofwerkgroep plaatst spandoeken met pakkende teksten als 'Geniet u van het boerenlandschap, als het aan de overheid ligt verdwijnt dit heel rap', 'Hier zorgen boeren voor mens, dier en natuur en toch slaat ons laatste uur' en 'Met dit beleid raakt de Veluwe alle boeren kwijt'. De spandoeken staan sinds dinsdagavond op eigen grond en op plekken met veel verkeeersdrukte. Er komen in totaal 30 spandoeken verdeeld over de gemeenten Nunspeet, Oldebroek en Elburg.

Doorn in het oog

Dat de boeren sinds oktober 2019 steeds met nieuwe acties komen heeft te maken dat boeren meer steun en waardering willen vanuit de overheid. Er zijn zoveel aanpassingen in de wetgeving, dat agrariërs niet meer weten waar zij aan toe zijn. Veel wetten die geïntroduceerd worden, pakken negatief uit voor de boeren. De stikstofproblematiek en andere wet- en regelgeving zijn veel boeren een doorn in het oog.

Roep om aandacht

De werkgroep plaatst de spandoeken om hun ongenoegen te tonen en het publiek om aandacht voor hun situatie te vragen. Volgens Wim Bonestroo, voorzitter van de Stikstofwerkgroep, is het contact met de drie gemeenten goed en hebben zij begrip voor hun situatie. In het totaal komen er 30 spandoeken verspreid over de drie gemeenten. De teksten zijn gedrukt op de inmiddels bekende omgekeerde driekleur achtergrond. De spandoeken blijven tot half september staan. Dan is onze booschap wel overgekomen, aldust Wim.