Rivierengebied

Huisvesting Oekraïnse vluchtelingen in Tiel in oktober klaar

Huisvesting Oekraïnse vluchtelingen aan het Hooibeestje in oktober klaar
Huisvesting Oekraïnse vluchtelingen aan het Hooibeestje in oktober klaar © SRC
TIEL - De gemeente Tiel heeft eind juni bekendgemaakt dat ze Oekraïense vluchtelingen gaat huisvesten in het voormalige schoolgebouw van De Bataaf aan het Hooibeestje 3 in de wijk Passewaaij. Via social media heeft de gemeenten nu een update gegeven over de situatie.
𝗪𝗲𝗿𝗸𝗴𝗿𝗼𝗲𝗽
Er komt een werkgroep met zes directe omwonenden. Zij denken vanuit hun betrokkenheid met mee over hoe de tijdelijke huisvesting zo goed mogelijk is inpassen in de omgeving. Ook wordt het bestuur van de wijkvereniging, buurtpreventie, speeltuinwerkgroep en de naastgelegen basisschool gevraagd om mee te denken.
𝗪𝗮𝘁 𝗴𝗮𝗮𝘁 𝗲𝗿 𝗴𝗲𝗯𝗲𝘂𝗿𝗲𝗻?
Er komen 13 studio’s met gemeenschappelijke toiletten en douches. Daar kunnen ongeveer 50 of 60 mensen wonen. De werkzaamheden beginnen in de week van 22 augustus. De locatie is waarschijnlijk in oktober klaar.
𝗩𝗲𝗿𝗴𝘂𝗻𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗶𝗻𝘇𝗶𝗲𝗻
Er is een tijdelijke vergunning van twee jaar verleend. Afhankelijk van de ontwikkelingen in Oekraïne moet blijken of de locatie aan het Hooibeestje ook twee jaar nodig is.
De tijdelijke vergunning is in te zien via www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Of via het Omgevingsloket waarmee u contact kunt opnemen: omgevingsloket@tiel.nl of 0344-637 167.