Lisanne Boer wereldkampioen eenwieleren

WAPENVELD - Vorige week is Lisanne Boer uit Wapenveld wereldkampioen geworden op het onderdeel high jump on platform. Het wereldkampioenschap eenwieleren vond plaats in Grenoble in Frankrijk. Ruim 1100 deelnemers uit 41 verschillende landen streden om eremetaal.
Lisanne haalde op verschillende onderdelen de finale met als resultaat een zilveren medaille op het onderdeel long jump on platform en dus een gouden medaille op het onderdeel high jump on platform. In een zinderende finale wist zij de twee nog overgebleven concurrenten te verslaan. Zij sprong 80 cm, een dik PR en een Nederlands record.

Lisanne en haar gouden wedstrijd

Lisanne vertelt over haar gouden wedstrijd: “in de middag was de voorronde van het hoogspringen. Het ging allemaal niet vanzelf. Ik was mijn startnummer vergeten en moest terug naar het hotel om hem te halen. Later tijdens de warming-up kreeg ik een lekke band. Ik moest in alle haast een nieuwe binnenband erop leggen. Gelukkig gaat dat snel bij een eenwieler. De wedstrijd zelf ging oké. Niet goed maar ook niet slecht. Ik sprong 65 cm. Hiermee kon ik als 6e en dus als laatste door naar de finale.”
“Die avond was de finale. Het was erg spannend en ik was heel erg zenuwachtig. We begonnen alle zes goed met 65 cm. Uiteindelijk vielen er bij 69 cm twee Franse meiden af. Bij 76 cm waren we nog met z'n drieën over. Ik was al heel blij dat ik de top 3 gehaald had en dat ik 76 cm gesprongen had. Dat was een nieuw PR. De volgende hoogte die we deden was 80 cm. Bijna 6 pallets hoog. We hadden allemaal drie pogingen om het te halen. Dat lukte ons alle drie niet. Superspannend.”
“We moesten door met een tiebreak, volgens het regelement moet je doorgaan tot het iemand lukt. De hoogte komt dan alleen niet de officiële uitslag te staan. De vierde poging lukte het ook niemand. Bij de vijfde poging waren de andere meiden er nog niet in geslaagd om 80 cm te springen. Ik was als laatste aan de beurt. Ik wist dus dat ik wereldkampioen zou zijn als ik het zou halen. En ik haalde het!”

Op haar eenwieler beklom ze de Alp d'Huez

Na het wereldkampioenschap dat 10 dagen duurde had ze overal spierpijn en zat ze onder de blauwe plekken en schrammen. Maar Lisanne had het evenement ”voor geen goud” willen missen. “Een geweldig evenement met zoveel liefhebbers van dezelfde sport als waar ik vaak in m`n eentje mee bezig ben.” En dat Lisanne liefhebber is blijkt wel: de dag na de laatste wedstrijd beklom ze de Alp d`Huez. Inderdaad: op haar eenwieler!