Arnhem en omstreken

Airborneplein dicht vanwege werkzaamheden

Werkzaamheden John Frostbrug vallen samen met onderhoud aan het Airborneplein
Werkzaamheden John Frostbrug vallen samen met onderhoud aan het Airborneplein © Huibert Veth / Omroep Gelderland
ARNHEM - Terwijl Rijkswaterstaat werkt aan de John Frostbrug, start de gemeente Arnhem maandag met werkzaamheden aan het Airborneplein. De gemeente maakt de fietstunnels in de Berenkuil waterdicht en het verkeersplein krijgt een nieuwe laag asfalt. De stad is al slecht bereikbaar vanwege de deels afgesloten A50 tussen Arnhem en Apeldoorn.
Vanaf 15 augustus wordt de Walburgstraat tussen de Beekstraat en het Airborneplein voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Een week later wordt de oostzijde van het verkeersplein voorzien van een nieuw wegdek. Het verkeer op de centrumring moet dan worden omgeleid, ook stoppen bussen dan niet op de Boulevard Heuvelink en Johan de Wittlaan.
Eind augustus wordt aan de westelijke kant van het verkeerplein gewerkt aan de weg, die kant van het Airborneplein wordt dan afgesloten voor verkeer.

Op tijd klaar voor herdenkingen

Arnhem denkt dat de overlast vanwege de werkzaamheden nu relatief minder zal zijn, omdat er nu sowieso al minder verkeer over het Airborneplein komt vanwege de gelijktijdige werkzaamheden aan de brug. Als de planningen van zowel de gemeente Arnhem als Rijkswaterstaat kloppen, dan zijn de werkzaamheden op tijd af voor de herdenkingen rond operatie Market Garden. Tijdens die herdenkingen zal het Airborneplein - eveneens - afgesloten zijn voor verkeer.
De gemeente adviseert OV-reizigers hun reis te plannen via www.breng.nl.