Rivierengebied

GGD Gelderland-Zuid: vaccinatie 'dichtbij huis' populair

Covid-19 vaccin
Covid-19 vaccin © John Beckmann / RN7
DRUTEN - In de hele regio Gelderland-Zuid is er veel animo voor het vaccineren tegen corona 'dichtbij huis'. Volgens de GGD Gelderland-Zuid komen vooral in de gemeente Druten veel mensen bij de zogenoemde pop-up locaties. De vorige keer stond bij d'n Bogerd in Druten een wachtrij van inwoners tot op het parkeerterrein.
Op 17 augustus krijgen mensen in Druten voor de derde keer de gelegenheid voor een booster-prik tegen corona. Cultureel-centrum d'n Bogerd wordt dan weer ingericht als vaccinatielocatie. Vanwege de verwachte drukte zal de GGD deze keer een groter team inzetten. Zo hoopt men de wachttijd te verkorten. Inwoners die nog geen booster-prik hebben gehad, kunnen dan gewoon binnenlopen.

Bij pop-up kan wachtrij staan

Het blijft volgens de GGD echter een pop-up, waar de doorlooptijd langzamer is dan een vaste locatie, waardoor de wachttijd ook langer kan zijn.
De GGD moedigt de inwoners dan ook aan om toch op de vaste vaccinatielocaties te blijven komen. Daar kan men namelijk een precieze afspraak maken op een zelf gekozen tijdstip. Bij een pop-up daarentegen kan er altijd een wachtrij staan.

Corona-golf regio Nijmegen vlakt weer af

Na de Vierdaagse en de feesten was er in de regio Nijmegen een lichte golf van extra corona-besmettingen. Volgens de GGD gaan de coronacijfers van de regio Nijmegen inmiddels weer richting het landelijk gemiddelde. Via de website van de Rijksoverheid kan iedereen altijd de cijfers inzien.