Rivierengebied

Vluchtelingenopvang in Maurik opgeleverd

Binnen in een van de chalets
Binnen in een van de chalets © SRC
MAURIK - De vluchtelingenopvang aan de Achthontstraat in Maurik is opgeleverd. Sinds maandag kan de gemeente Buren vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. Op het terrein staan 37 chalets die ruimte bieden aan 180 vluchtelingen voor maximaal twee jaar.

Van grond tot opvanglocatie

Op 9 mei is de gemeente begonnen aan de werkzaamheden voor de opvanglocatie. Op 16 mei startte de eerste werkzaamheden in de grond, zoals de aanleg van de riolering. Er is naar de chalets een toegangsweg aangelegd. Daarnaast is het voetpad naar de ingang en het parkeerterrein klaar.

Opvanglocatie

Er is landelijk besloten dat de veiligheidsregio een verdeling van de vluchtelingen bepaalt. De gemeente Buren heeft daar op dit moment geen verdere informatie over. Op het terrein in Maurik staan 37 chalets waarvan 12 voor 4 personen, 12 chalets waar 5 personen kunnen wonen en 12 chalets voor 6 personen. Ook is er 1 chalet beschikbaar als kantoor voor de huismeester. De opvang is voor maximaal twee jaar.
In iedere chalet ligt een informatiemap met praktische informatie over de gemeente Buren en over hoe zaken zoals onderwijs en zorg in Nederland geregeld zijn. De bewoners doen de boodschappen, het schoonmaken, koken, wassen etcetera allemaal zelf. Voor het wassen is er een gezamenlijke ruimte met wasmachines.

Huismeester

Er is 24 uur per dag een huismeester, die fungeert als contactpersoon voor de mensen die in de chalets wonen, aanwezig. Ook de inwoners van Maurik kunnen de huismeester benaderen om vragen te stellen. Vragen stellen kan via het mailadres: opvanglocatiemaurik@buren.nl