Achterhoek

Woningen op plek voormalige basisschool in Lichtenvoorde

Woningen op plek voormalige basisschool
Woningen op plek voormalige basisschool © Gemeente Oost Gelre
LICHTENVOORDE - Op de locatie van de voormalige basisschool De Regenboog in Lichtenvoorde worden minstens twaalf nieuwe woningen gebouwd. De verwachting is dat de bouw in 2024 kan beginnen.
Op de locatie aan de Planetenstraat worden twaalf nieuwe huur- en koopwoningen gebouwd, waarvan zes in het goedkope segment en zes in het middensegment. De mogelijkheid bestaat dat het aantal woningen wordt uitgebreid naar zestien, mits dit goed valt in te passen.
Er worden verschillende woningtypen gebouwd. Zo komen er beneden-bovenwoningen, waarbij op de begane grond en op de eerste verdieping verschillende huishoudens kunnen wonen. Deze woonvorm ziet eruit als een twee-onder-een-kapwoning. Ook komen er levensloopbestendige woningen, die bestaan uit één laag met een kap.
Bouw start in 2024
De prijsklassen van de koopwoningen variëren van 250.000 euro tot 350.000 euro. De huurwoningen zullen waarschijnlijk in de middenhuur vallen. Op dit moment wordt een bestemmingsplan voor de locatie voorbereid. De verwachting is dat alle procedures in 2023 worden doorlopen en dat de bouw in 2024 begint.