Noord-Veluwe

Eibertjeszomermarkt druk bezocht

NUNSPEET - Het was druk op de tweede Eibertjes zomermarkt. Er was veel belangstelling voor de kraampjes en met de vele druk bezochte terrasjes zag het er gezellig uit. Projectkoor Canto Felice en de vrolijke ‘DJ’ met zijn antieke muziekkast zorgden voor een vrolijke noot.

Voorzitter tevreden

Voorzitter van de Nunspeet Onderneemt Samen, Cor Bouw, blikt met een goed gevoel terug op de markt. "Vanochtend vroeg met de regen dacht ik even o jee, maar gelukkig bleef het daarbij en ontbrak het vandaag niet aan belangstelling. Wij kijken terug op een geslaagde dag." Volgens Jeroen van Intersport Meijers en Sonja van Elferink Schoenen liep het de hele dag goed door en was er veel bekijks, ook in de winkel. Ingrid van Osinga Boek en Kantoor ervaarde de dag als een gezellige dag met veel publieke belangstelling.

Kunstenaarsdorp

Nunspeet was als kunstenaarsdorp goed vertegenwoordigd. De Kunstkring had uitgepakt met schilderijen van plaatselijke kunstschilders. We troffen Aartje van Geenen, Chris Dijkhuizen en Wim van Geenen. Kinderen konden een schilderij maken met de verfcentrifuge en ’s ochtends werd met kinderen gewerkt aan het ‘Heppie’ schilderij. Op de markt waren meerdere kinderactiviteiten. Ook de bekende bungeetrampoline en een draaimolen ontbraken niet.

Evaluatie positief

Na evaluatie van de eerste Eibertjeszomermarkt is samen met Nunspeet uit de Kunst besloten de plaatsing van de standhouders iets aan te passen. Daardoor is bijvoorbeeld de Laan nu vrij toegankelijk voor het verkeer gelaten en zijn er minder lege plekken. Gezocht is naar een goede mix van aanbod van streekproducten en het gebruikelijke braderie aanbod. "We werken toe naar een markt die interessant is voor zowel de toerist, als de bewoners van Nunspeet."