Noord-Veluwe

Herberg de Zwaan in oude glorie herrezen

ELSPEET - Met het onthullen van de naam door burgemeester Céline Blom en Erik en Petra van Wijk is de nostalgische herberg De Zwaan vrijdagmiddag weer in gebruik gesteld. Een logement met een rijke historie. Al rond het jaar 1600 stond hier een herberg. Na drie jaar leegstand heeft dit bijzondere pand een ware metamorfose ondergaan.
De buitenkant is door de Nunspeetse Onroerend Goed Maatschappij gerestaureerd en bouwbedrijf Piet ten Hove is verantwoordelijk voor de restauratie binnen. Het geheel is volledig aangepast naar de wensen van Erik en Petra van Wijk met respect voor het verleden.
“Soms komen er dingen op je pad waarvan je weet ‘dit moet zo zijn’. Voor ons was dat de mogelijkheid om dit mooie pand weer in bedrijf te stellen. De keuze werd misschien nog wel meer met het hart dan met het hoofd gemaakt”, aldus Erik.
Herberg De Zwaan telt dertien kamers. In eerste instantie wordt begonnen met daghoreca. Als het geheel als herberg functioneert zijn ze van één gast verzekerd: burgemeester Blom zegde toe er zeker een keer te logeren als het werk in Nunspeet laat wordt. Zij prees het initiatief om dit bijzondere pand weer in oude glorie te herstellen en de functie te geven die het in vroeger tijden heeft gehad.