Arnhem en omstreken

Niet iedereen juicht bij opening skatebaan: 'Waar moet hondje nu poepen?'

ARNHEM - Niet iedereen is blij met de nieuwe skatebaan Rosorum die feestelijk is onthuld tussen de Jachthoornlaan en de Amsterdamseweg in Arnhem. Omwonenden klagen dat jongeren er vooral 's avonds en 's nachts overlast bezorgen.
Zo zouden jongeren er wiet roken en zou er midden in de nacht harde muziek worden gedraaid. Tijdens de feestelijke opening door wethouder Bob Roelofs laat omwonende Ria Vink weten dat er volgens haar te weinig rekening zou zijn gehouden met de wensen van de buurt. Volgens haar is bij de aanleg van de nieuwe skatebaan een geluidswal weggehaald waardoor er nu meer geluidsoverlast is van de Amsterdamseweg.
Een andere omwonende beklaagt zich dat ze haar hondje er niet meer kan uitlaten. "Wij komen terug van vakantie en nu mogen we onze hond hier niet meer uitlaten. Voor mij is het van belang dat we onze hond lekker kunnen laten poepen: niet op de skatebaan, maar wel aan de randen van dit gebied. De hond uitlaten staat hier bijna onder arrest", zegt ze met een glimlach.
Ook deze omwonende heeft haar zorgen gedeeld met de wethouder na afloop van de feestelijke opening. "Hij zegt dat we dit moeten delen met Team Leefomgeving. Dat ga ik gewoon doen, maar of het stevig gesteund wordt weet ik niet. Wij hebben het parkje hier jarenlang onderhouden en nu mogen wij onze hond er niet meer laten poepen. Waar moet ik mijn hondje nu uitlaten?"
De wethouder sprak met de klagende omwonenden en stelt dat er moet worden gezocht naar oplossingen. Ondertussen genieten tientallen kinderen en jongeren tijdens de openstelling van de nieuwe skatebaan. De oude baan was aan vervanging toe, zo gaven jongeren anderhalf jaar geleden aan bij de gemeente.
Streekomroep RTV Connect maakte deze reportage bij de openstelling van de nieuwe skatebaan:
Volgens de gemeente was in mei vorig jaar de eerste bijeenkomst met mensen uit de wijk, waarna er meerdere werkgroepen aan het werk gingen om de skatebaan aan te leggen. In het najaar wordt ook nog extra groen toegevoegd en wordt er nog gekeken naar het plaatsen van speelvoorzieningen.