Noord-Veluwe

Boa's passen een nachtje op twee hangoorkonijnen

Boa zorgt voor logies en ontbijt voor deze twee konijnen.
Boa zorgt voor logies en ontbijt voor deze twee konijnen. © Gemeente Elburg
DOORNSPIJK - Twee tamme hangoorkonijnen hebben een nachtje doorgebracht bij een boa in Elburg. Daar hebben ze 'logies en ontbijt' gehad, schrijft de gemeente Elburg op Facebook. De dieren werden woensdagavond tijdens een surveillance op de Klaterweg in Doornspijk opgemerkt.
De volgende ochtend zijn de konijntjes overgedragen aan de dierenambulance. "We weten nu niet of deze konijnen ontsnapt zijn of dat er iets anders aan de hand is", zo laat de gemeente Elburg weten. Wie de dieren mist kan zich melden bij de gemeente.
Dierenambulance Noord-West Veluwe weet niet of de dieren ontsnapt zijn of gedumpt. "Op dit moment hebben we ook wel heel veel gedumpte konijnen", vertelt Petra de Jong. "In coronatijd zijn veel konijnen aangeschaft en families weten nu met de vakantie niet wat ze ermee moeten of ze zijn het alweer zat. Weet dus wat je in huis haalt."
De konijnen blijven in ieder geval twee weken in dierenopvangcentrum De Ark in Harderwijk zitten. Zolang heeft de eigenaar de tijd om ze op te halen. Na die periode wordt het dierenasiel eigenaar van de beestjes. Ze hopen dan de konijnen te kunnen herplaatsen of naar een andere konijnenopvang over te plaatsen.
Petra is erg blij dat de boa de konijntjes heeft meegenomen en onderdak heeft gegeven. "Tamme konijnen overleven echt niet in de natuur. Het is een prooi voor roofvogels en -dieren. Ook is er te weinig voedsel voor ze."