Stadsnatuurkaart laat mensen door groene bril naar Arnhem kijken

Overhandiging van de stadsnatuurkaart
Overhandiging van de stadsnatuurkaart © RTV Connect
ARNHEM - Arnhem is een van de groenste steden van Europa, Andere Arnhemmers vindt dat hier meer gebruik van moet worden gemaakt en heeft een stadsnatuurkaart ontworpen. Op deze manier willen ze mensen uitnodigen om meer om zich heen te kijken.
De 'Andere Arnhemmers stadsnatuurkaart' is vandaag overhandigd aan wethouder Van der Wel. Het project is samen met de gemeente opgezet, maar Wethouder Van der Wel laat wel meteen weten dat dat het enige is wat de gemeente heeft gedaan. "Wij hebben een bedrag gegeven om dit voor elkaar te krijgen, maar verder hebben heel veel andere creatievelingen dit voor elkaar gekregen."
De initiatiefnemers hebben samengewerkt met mensen die een goede toevoeging waren aan de inhoud van de kaart. "Wij hebben mensen gevraagd die heel veel kennis hebben van de natuur", legt Sanne Blok van Andere Arnhemmers uit. "Zij hebben hier aan bijgedragen".
Andere Arnhemmers is een initiatief dat mensen door een groene bril wil laten kijken, zij zien namelijk een stad met natuurgebieden, groeiende, bloeiende, kruipende en vliegende inwoners. Het wilde leven uit de regio Arnhem is nu tastbaar gemaakt, de kaart bestaat uit dertien gebieden waarop te zien is waar groen en leven te vinden is in de stad.
De kaart is te vinden bij onder meer bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek, Stadsboerderij Presikhaaf, Stadsboerderij De Korenmaat en Citystore Arnhem in de Eusebiuskerk.