Noord-Veluwe

Houtdorp een jaarlijks succes

NUNSPEET - Timmeren, zagen, spelen en genieten. Het driedaagse festijn houtdorp op de parkeerplaats van Veluvine was weer een groot succes. Donderdag 14 juli was de laatste dag. Maar liefst 140 kinderen uit de gemeente Nunspeet hebben eraan deelgenomen.
Jongerenwerker Jacqueline Hulst is enthousiast over het project. “Het is erg leuk om te zien hoe de kinderen van deze activiteit genieten. Geholpen met het heerlijke weer hebben de kinderen er ook dit jaar weer veel plezier aan beleefd. Er zijn geweldige hutten gebouwd met leuke groepen.”
“We hebben dit toch elk jaar door kunnen laten gaan ondanks corona omdat het buiten was en zijn natuurlijk blij dat nu ook weer zoveel kinderen hebben meegedaan”, aldus Jacqueline.
Het houtwerk is allemaal restafval en wordt geleverd door diverse Nunspeetse bedrijven. Na afloop van het festijn wordt alles weer afgevoerd en het parkeerterrein weer schoon opgeleverd.
De vervaardigde bouwsels verschilden nogal. Dat gaat van vrij groot zowel in de breedte als de hoogte, waar volop kan worden geklommen, tot wat verfijnd werk zoals een goed werkende schommel. Belangrijk is dat de kinderen hebben kunnen genieten van het bouwen en ook van het onderling met elkaar samen werken.
Ook in Elspeet was eerder deze week een variant van Houtdorp, dat werd door Vrij Spel georganiseerd. Hier deden ruim honderd kinderen aan mee.