Noord-Veluwe

Rustige start van de Eibertjeszomermarkten in Nunspeet

NUNSPEET - Voor veel bekenden van de Eibertjeszomermarkten ontbrak het aan kramen dinsdag. De braderie die traditioneel honderden bezoekers trekt liep dit keer maar matig en kreeg van menig Nunspeter een onvoldoende met een gemiddeld cijfer van een vier. De toerist kon het aanbod beter waarderen en gaf een acht. Dat blijkt uit een enquête van Nunspeet uit de Kunst.
De opzet van de zomermarkten is veranderd dit jaar. “Door te kiezen voor een nieuwe samenwerking en bijzondere aanvullende activiteiten zijn Nunspeet Onderneemt Samen (NOS) en Nunspeet uit de Kunst een andere koers ingeslagen”, liet de organisatie eerder al weten. Waar normaal 100 kramen te vinden zijn in het centrum, zijn dat er nu slechts 54, waarvan 24 van de eigen ondernemers uit het dorp.
Wie 's middags door het dorp loopt ziet veel afstand tussen de één en de andere kraam en daarbij ook flink minder bezoekers. Dit was zowel op de Laan als aan de Harderwijkerweg goed te merken. De komende weken keert de markt terug op dinsdag, met op 16 augustus de laatste.
Overzicht van boven.
Overzicht van boven. © Anna Frens