Rijk van Nijmegen

Maandag was het twee keer 'raak' op de Nieuweweg in Groesbeek

Auto over de kop in Groesbeek
Auto over de kop in Groesbeek © Peter Hendriks
GROESBEEK - Maandag vonden er twee ongevallen plaats, beiden op de Nieuweweg in Groesbeek. 's Middags vloog een auto over de kop, in de avond was er een frontale botsing.

Over de kop

Bij het eerste ongeval schampte de automobilist, komend uit de richting van Nijmegen, twee bomen aan de rechterkant van de weg. Hierdoor sloeg de auto over de kop en kwam meters verderop tot stilstand. De bestuurder, uit Groesbeek, kwam er vanaf met diverse schaafwonden.

Frontale botsing

Rond 19.30 uur vond het tweede ongeval plaats. Een automobilist kwam, waarschijnlijk met hoge snelheid, vanuit de richting Nijmegen. Na eerst drie verkeerspalen omver te hebben gereden, kwam hij vervolgens frontaal in botsing met een tegemoetkomend voertuig. De veroorzaker ging er na het ongeval vandoor en werd door getuigen achtervolgd en ingehaald in de Korenbloemstraat. Daar hij ging met de getuigen op de vuist. De automobilist is overgedragen aan de politie.

Positieve alcoholtest

De veroorzaker is aangehouden naar aanleiding van een positieve alcoholtest. Zijn hond, achtergelaten in het voertuig, is door omstanders uit de auto gehaald., Of er gewonden zijn gevallen is niet bekend.
De Nieuweweg werd afgesloten voor politieonderzoek. Het verkeer werd omgeleid via de Zevenheuvelenweg en De Siep. Beide voertuigen zijn zwaar beschadigd afgevoerd door een bergingsbedrijf,
Frontale botsing in Groesbeek
Frontale botsing in Groesbeek © Peter Hendriks