Noord-Veluwe

Golfvereniging ‘De Nunspeetse’ viert 35-jarig bestaan

NUNSPEET - Met een feestelijke week vol bijzondere activiteiten viert golfvereniging De Nunspeetse haar 35-jarig bestaan. Een week waarin meer dan vierhonderd enthousiaste leden op vele manieren aan tal van activiteiten hebben deelgenomen. Op vrijdag en zaterdag vond de spectaculaire cross country-wedstrijd plaats.
Al voor het 25-jarig jubileum had Frank Korsaan deze cross country uitgezet en op veler verzoek werd dit nu herhaald. “Er was nu zoveel belangstelling dat we het moesten verdelen over twee dagen. De eerste dag was een groot succes en dat zal zeker ook vandaag het geval zijn. Een cross country-wedstrijd is meer een denkspel, het vraagt om meer tactiek en denkwerk. Je moet dwars door het bos heen, over de bomen heen, of er dwars tussendoor.”
En de bomen zijn in die tien jaar natuurlijk flink gegroeid. “Voor het parcours moet je dan weer andere dingen verzinnen en dat heb ik erin opgenomen. Het vormt voor de teams een hele uitdaging”, aldus Korsaan.
Een ander bijzonder onderdeel was het handboogschieten op de zandvlakte. Daar moesten de deelnemende teams, elk bestaand uit vier spelers, hun pijlen afschieten op een 'hert’ of een groepje 'wilde zwijnen’. Ze kregen daarbij instructies van de Nederlands kampioen handboogschieten. De dagen worden afgesloten met een geweldig eindfeest met een cocktailbar, een casino en een goede band die komt spelen.