Noord-Veluwe

Masterplan ‘Poort van de Veluwe’ ontvangt 1,3 miljoen euro subsidie

Omgeving Transferium Nunspeet.
Omgeving Transferium Nunspeet. © FTS
HULSHORST - Het project ‘Masterplan Poort van de Veluwe’ ontvangt een subsidie van 1.322.873 euro van de provincie Gelderland en het Rijk. De gemeente Nunspeet trekt 1.489.696 euro voor de 'Poort van de Veluwe' uit. De plannenmakers willen het huidige transferium in het stationsgebied van Nunspeet aantrekkelijker maken voor de bezoekers van de Veluwe.
Deze 'ontvangstlocatie' wordt het vertrekpunt voor recreanten die de omliggende Veluwe op een duurzame/groene manier willen beleven. Dat wordt mogelijk gemaakt door veel meer groen toe te voegen, het langzamere en snellere verkeer te scheiden en recreatieve voorzieningen aan te pakken. Het is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Stationsomgeving die er toe leidt dat meer mensen met de trein naar de Veluwe gaan komen.
Dit initiatief vloeit voort uit de Regiodeal Veluwe. Met Haags, provinciaal, gemeentelijk en privaat geld worden projecten aangepakt om de Veluwe een flinke impuls te geven. Sturend zijn de Veluwe Agenda en het programma Vitale Vakantieparken. De rode lijn is het beschermen en versterken van natuur en landschap, het verbeteren van de leefbaarheid voor de inwoners en een gezonde vrijetijdseconomie.