Arnhem en omstreken

Schrijverskamp voor vrouwen leidt tot EP

Organisator Joyce in de studio met Yaomi-Aimée
Organisator Joyce in de studio met Yaomi-Aimée © RTV Connect
ARNHEM - "Het is een karige bedoeling, als het gaat om vrouwelijke platforms in de muziekindustrie," vindt Joyce van Stuijvenberg. Daarom startte ze vorige zomer een 'all female'-schrijverskamp, en dat resulteert deze vrijdag in een EP vol met door vrouwen gemaakte muziek. Vrijdagavond is de releaseparty van de EP in Café Bosch in Arnhem.
Vrouwen lopen tegen veel vooroordelen aan in de muziekindustrie: “Dan loop ik een studio in en vragen mensen wiens vriendin ik ben, terwijl ik gewoon kom om mijn werk te doen”, vertelt Van Stuijvenberg.

'Door en voor vrouwen georganiseerd'

Het schrijverskamp moet een veilige plek bieden waar vrouwen zich kunnen ontwikkelen tot artiest, waar ervaringen kunnen worden uitgewisseld, maar waar bovenal ook muziek geschreven wordt. "We hebben het programma gevuld met workshops van professionals, om de beginnende muzikanten te helpen zich te ontwikkelen tot de artiest die zij willen worden", vertelt Van Stuijvenberg. En dat helpt, volgens deelneemster Yaomi-Aimée: "Het voelde voor mij heel veilig, omdat het door en voor vrouwen georganiseerd was."

Veel animo

De aanmeldingen stroomden binnen voor schrijverskamp The Heartist en dat betekende dat Van Stuijvenberg keuzes moest maken. “We hebben honderd aanmeldingen gehad en we moesten gaan selecteren. Uiteindelijk was er maar plek voor twintig dames in het kamp”. Vrouwen die vorige zomer niet mee konden doen, hebben dit jaar nog een kans: “Als het allemaal kan, dan wil ik dit zeker elk jaar organiseren”, laat Stuijvenberg weten, “ik wil vrouwen een platform geven, dat is mijn grote doel”
Benieuwd naar het item dat gemaakt is over het schrijverskamp én de releaseparty? Bekijk dan deze reportage van verslaggever Aniek Beekman.