Noord-Veluwe

Ludiek afscheid voor schooldirecteur Wiegel

ELSPEET - Pieter Wiegel heeft dinsdag op een bijzondere wijze afscheid genomen als directeur van de Eben-Haëzerschool in Elspeet. De afscheidscommissie schakelde de hulp van Buurtpreventie Team Elspeet in, waar Pieter lid van is. En samen maakten ze een ludiek plan.
“Pieter was zelf in de veronderstelling dat zijn afscheid pas om 13:00 uur zou beginnen, maar in werkelijkheid begon die al om 11:00 uur”, vertelt Ardjan van Hartingsveldt van het buurtpreventieteam. De directeur werd met een nepmelding naar een locatie gelokt, maar halverwege kwam de politie achter hem aan en gaf hem een stopteken.

Aangehouden door de politie

“Oef, nou ben ik erbij”, dacht Pieter op dat moment. “Ik reed wel ietsje te hard namelijk. Ze hadden een eventuele reden om me staande te houden. Maar toen ik de agenten herkende en een ander lid van de buurtpreventie zag, kwam het besef.”
Pieter werd in de boeien geslagen en achterin de politiewagen gezet. Met zwaailicht en sirenes werd hij terug naar zijn basisschool gebracht. Daar stonden alle kinderen buiten in een erehaag om hem te verwelkomen. Daar ging het feestprogramma verder met een picknick en een roofvogeldemonstratie.

Andere baan

“Alle elementen van mij zaten in het afscheid”, legt Pieter uit. “Enerzijds een stukje actie en anderzijds een stukje natuur, dat zit naast het onderwijs in m'n hart. Als je zo afscheid kan nemen, is dat alleen maar mooi!” De Elspeter heeft een eigen ecologisch adviesbureau en gaat zich daar nu fulltime op storten. Een vervanger voor hem als directeur op de school is er ook al, dat is Jan Heuvelman.