Rijk van Nijmegen

25.000 ijsjes uitdelen aan Vierdaagsewandelaars

Boukje, Jeroen en dochters
Boukje, Jeroen en dochters © RN7
NIJMEGEN - Een zakcentje bijverdienen aan al die mensen die tijdens de Vierdaagse naar onze stad komen. Dat was aanvankelijk de bedoeling achter het idee van Boukje Splint en Jeroen Wolters uit De Biezen. Het idee was om ijsjes uit te delen aan de wandelaars, die op Roze Woensdag door hun wijk lopen. Maar het succes oversteeg alle verwachtingen.
“We begonnen met 1000 ijsjes en een vriezer van Het Goed”, vertelt Boukje. Samen met haar vriend en drie dochters bedacht ze het concept “ijsjes voor een fooi”. Zo zou iedereen naar draagkracht kunnen bijdragen en hadden zij niets te maken met vergunningen. “Om tien uur ‘s ochtends waren we door het feestgedruis al lang vergeten om een fooi te vragen, maar het was een daverend succes.”
In het programma 'Klaar voor de Start' gingen we langs bij Boukje, Jeroen en hun dochters:
In de jaren erna werd het aantal ijsjes langzaam verhoogd. Totdat ook een ijsfabrikant lucht kreeg van de actie. Boukje en haar gezin werden gesponsord in hun actie en met behulp van vijftig vrienden werken ze inmiddels zo’n 25.000 ijsjes op een dag weg. “Het is hard werken, maar één groot feest.”

Tekort aan slaapplaatsen

Naast hun ijsjesactie, biedt de familie Wolters ook al zeven jaar lang slaapplaatsen aan wandelaars aan. Helaas bleek dit jaar dat er enkele honderden slaapplaatsen tekort zijn voor de komende editie. In het RN7-programma “Klaar Voor De Start” vertelt het gezin uitgebreid waarom het juist zo leuk is om logees in huis te nemen.