Noord-Veluwe

Boer Wim: “Ik voel me alleen in m’n hemd staan”

Wim hoopt dat de gesprekken weer op gang komen.
Wim hoopt dat de gesprekken weer op gang komen. © Archief RTV Nunspeet
DOORNSPIJK - Wim Bonestroo uit Doornspijk neemt afstand van het geweld dat maandagavond heeft plaatsgevonden bij het distributiecentrum in Zwolle. Samen met enkele honderden andere boeren was hij daar om een blokkade te vormen. Nadat het verzoek van de politie om 23:00 uur binnenkwam is Wim vertrokken maar wel met gemengde gevoelens.
“Er was toch nog een groep die de confrontatie met de ME aan wilde gaan, maar ik niet. We kregen de kans om in gesprek te gaan met de mensen van het distributiecentrum en met de burgemeester van Zwolle. Ook Tweede Kamerlid Thom van Campen wilde met ons praten om te komen tot een oplossing alleen het merendeel van de groep zag dat niet zitten. Er is volgens hun al drie jaar geen oplossing gekomen dus waarom zou het nu anders zijn?”
Volgens Wim hebben zijn medestanders daar wel een punt alleen moet er een keer gepraat worden volgens hem. “Dit gaan we geen vijf jaar volhouden. Ik loop er niet voor weg om gesprekken aan te gaan maar ik voel me op dit moment wel alleen in m’n hemd staan.”
Over nieuwe acties weet Wim nog niets. “Het rommelt nog wel op bepaalde plekken in het land, maar meer weet ik ook niet. We blijven strijdbaar en hadden naar mijn mening een goede sterke positie maandag. Helaas hebben de mogelijkheden om het samen op te lossen niets uitgehaald.”