Rivierengebied

Coalitieakkoord “Samen door… Een krachtige toekomst voor Tiel”

Coalitieakkoord “Samen door… Een krachtige toekomst voor Tiel”
Coalitieakkoord “Samen door… Een krachtige toekomst voor Tiel” © Partij van de Burgers
TIEL - Maandag presenteerden de fractievoorzitters van de PvdB, PvdA, VVD, GroenLinks en ProTiel het coalitieakkoord in het Flipje en Streekmuseum.

Samen door

Onder het motto ‘Samen door.. Een krachtige toekomst voor Tiel’’ gaan de partijen de komende vier jaar samen werken aan de duurzame ontwikkeling van Tiel. Samen willen ze verder bouwen aan een aantrekkelijke gemeente, waar de Tielenaren zelf, maar ook alle bezoekers zich prettig en veilig voelen. Een gemeente waar het voor iedereen goed wonen, werken en recreëren is, nu en in de toekomst. Dit willen ze transparant en in samenwerking met de raad, inwoners, ondernemers en andere betrokkenen gaan doen.

Thema’s

Volgens de coalitiepartijen ligt er een akkoord met een gezond financieel meerjarenperspectief. Het akkoord bestaat uit vijf hoofdthema’s: Leefomgeving, Vitale Stad, Mens & Samenleving, Inwoners en Financiën & Bedrijfsvoering.
Per thema is er beschreven wat de partijen willen bereiken en wat  daar de komende vier jaar voor gedaan gaat worden. Het coalitieakkoord sluit aan bij de Toekomstvisie Tiel die in 2019 is vastgesteld. 
In de raadsvergadering van 6 juli bieden de fractievoorzitters het coalitieakkoord aan de gemeenteraad aan. Tijdens deze vergadering worden ook de beoogde wethouders geïnstalleerd.