Bij De Voedseltuin in Groesbeek draait het om de drie K's: Koffie, Keet en Kletsen.

De wethouder met het stichtingsbestuur
De wethouder met het stichtingsbestuur © Gemeente Berg en Dal
GROESBEEK - Koffie, een Keet om droog te kunnen schuilen bij regen en veel Kletsen. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle oogst bij de Groesbeekse voedseltuin. En deze oogst is bedoeld voor de gebruikers van de plaatselijke voedselbank.

Een waar groenteparadijs

Afgelopen jaar werd na overleg met de gemeente een stuk grond, eigendom van de gemeente, in gebruik genomen, aan de Cranenburgsestraat, vlak naast De Linde. Het perceel, niet meer dan een wildernis, werd door hard werken van vrijwilligers omgetoverd tot een waar groenteparadijs. Aardappelen, uien, prei, pastinaak, sla, komkommer, tomaten, koolrabi, snijbiet en gewone biet zijn een aantal varianten die nu te vinden zijn in de tuin.

Voedseltuin en Voedselbank

De werkzaamheden in de tuin worden verricht door vrijwilligers op enkele dagdelen per week. Op donderdag worden de rijpe producten geoogst, toegevoegd aan de pakketten van de voedselbank en verspreid via de uitgiftepunten in Groesbeek, Millingen, Ooij en Malden.

Ontspanning en Gezelligheid

Het andere belangrijke doel van de Stichting Voedseltuin Groesbeek is ontspanning en gezelligheid bieden aan iedereen (ervaren of onervaren, jong en oud) die als vrijwilliger, plezier beleeft aan het gezamenlijk tuinieren in een moestuin.

Officieel geopend

Zaterdag 2 juli werd de tuin officieel geopend door wethouder Irma van de Scheur van de gemeente Berg en Dal. Hiertoe plukte zij symbolisch de eerste komkommer uit de tuin en onthulde zij een naambord.
Het onthulde naambord
Het onthulde naambord © Gemeente Berg en Dal