Rotary Club Epe laat internationale groep kinderen Nederland zien

Rotary Club Epe ontving vorige week een groep Europese jongeren. Zij bezochten ook Burnside Cablepark in Emst.
Rotary Club Epe ontving vorige week een groep Europese jongeren. Zij bezochten ook Burnside Cablepark in Emst. © Rotary Club Epe
EPE - In het kader van een uitwisselingsprogramma van Rotary International heeft Rotary Club Epe gedurende vijf dagen een groep 16 tot 20-jarigen ontvangen. Het thema ‘Jeugd’ behoort tot één van de speerpunten in het Rotaryprogramma. Jaarlijks vinden in de gehele wereld uitwisselingen plaats. Zowel van kinderen van leden van andere clubs als van niet-leden.
De groep jongeren die Epe bezocht was afkomstig uit Europese landen zoals Italië, Turkije, Finland, Duitsland en Moldavië. Naast gezelligheid zijn ‘international understanding’ en onderling begrip de belangrijke doelstellingen die Rotary nastreeft. Ook in Epe is dat zeker gelukt. Samen plezier maken was deze dagen gegarandeerd.

‘Dromen bij de Boer’ in Oene

De jongeren hebben gelogeerd op de verblijfplaats ‘Dromen bij de Boer’ van Zwier van der Weerd in Oene. Volgens de deelnemers waren die overnachtingen hét hoogtepunt van hun reis. Op het diverse programma stonden verder veel andere (lokale) uitjes centraal. Naast lekker zonnen op het Heerderstrand en een wandeling met de schaapsherder, werd Amsterdam bezocht. Daar waren de Europese jongeren zeer onder de indruk van het Anne Frankhuis.

Wakeboarden Burnside in Emst

Op zaterdag hebben de meesten jongeren voor het eerst kennis gemaakt met het wakeboarden bij Burnside Cablepark in Emst. Volgens de jongeren was dat zeker een ander hoogtepunt.

Rondleiding bij VMI in Zuuk

Zondag hebben ze gefietst op Nationale Park De Hoge Veluwe. Daarna hebben de internationale jongeren zich vergaapt aan de kunst bij het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Op maandag volgden ze een uitgebreide rondleiding bij de VMI in Zuuk en hebben de jongeren vervolgens nog gevaren in Giethoorn.
Dit alles werd afgesloten met een spetterend feest bij een van de Eper Rotaryleden thuis. Volgens de jongeren waren dit dagen die ze nooit meer zullen vergeten. Ze noemden het ‘a memory for a lifetime’.