Rijk van Nijmegen

Automobilist rijdt door na aanrijding, fietser zwaargewond

De plaats van het ongeluk, met de fiets nog op straat
De plaats van het ongeluk, met de fiets nog op straat © John Beckmann / RN7
NIJMEGEN - Bij een aanrijding op de Weurtseweg is donderdag een fietser zwaargewond geraakt. De automobilist die hem aanreed is doorgereden.
Het ongeluk gebeurde rond 17.00 uur, ter hoogte van de Waterstraat. De fietser viel en liep daarbij meerdere ernstige verwondingen op, onder andere in zijn gezicht. Meerdere politiewagens en ambulances kwamen naar de plaats van het ongeluk, en ook de traumahelikopter landde op een naastgelegen braakliggend terrein.
De fietser is vervoerd naar het ziekenhuis. De politie is meteen begonnen met een een zoekactie naar de automobilist gestart. Zijn grijze Volkswagen Polo werd kort daarna teruggevonden: niet ver weg, op een bedrijventerrein aan de Mercuriusstraat, vlakbij de Dar. De auto heeft schade aan onder meer de voorruit. De bestuurder, een 25-jarige man uit Arnhem, heeft zich in de nacht gemeld bij een politiebureau in zijn woonplaats. Hij wordt verhoord.
Wat er precies gebeurd is, wordt nog onderzocht. De kruising is enkele uren afgezet geweest om sporenonderzoek te kunnen doen.
De kruising is afgezet voor sporenonderzoek
De kruising is afgezet voor sporenonderzoek © John Beckmann / RN7
De fiets van de gewonde man
De fiets van de gewonde man © John Beckmann / RN7
Het ongeluk gebeurde op de Weurtseweg ter hoogte van de Waterstraat
Het ongeluk gebeurde op de Weurtseweg ter hoogte van de Waterstraat © John Beckmann / RN7
De auto is een paar straten verderop teruggevonden
De auto is een paar straten verderop teruggevonden © John Beckmann / RN7