Volle maan wandeling Wekeromse Zand op 13 juli

Vollemaanswandeling Wekerom
Vollemaanswandeling Wekerom © Shutterstock
WEKEROM - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op woensdag 13 juli een wandeling bij volle maan over het Wekeromse Zand. Normaal zijn de terreinen van Geldersch Landschap & Kasteelen na zonsondergang niet toegankelijk, maar om de volle maan te kunnen bewonderen maken we soms een uitzondering.
Niet alleen kan je de maan dan goed zien, maar ook veel andere dingen zijn goed te zien en te horen, zoals de sterren of de gloed van nabijgelegen dorpen. Ook hoor je allerlei omgevingsgeluiden zoals geritsel in de bladeren, wegspringende konijnen en roepende bosuilen.
Juist door die geluiden zal je merken dat een wandeling die je overdag al vaker hebt gemaakt ‘s nachts opeens geheel nieuw en anders kan zijn. Ervaar het zelf en ga mee met onze boswachters. Onderweg wordt aandacht besteed aan de nachthemel. Tijdens de stiltemomenten luisteren we naar de nachtelijke geluiden. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.
Tijd: start om 21:30 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: 8,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 3,00 euro p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
Opmerking: zorg voor stevige schoenen en neem een lampje mee. Honden kunnen niet mee.
Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies