Noord-Veluwe

De Ontdekking verder als ‘Eerste Veluwse Montessorischool’

NUNSPEET - Met een wervelende musical in de grote zaal van theater Veluvine hebben leerlingen en personeel van basisschool ‘De Ontdekking’ in Nunspeet het schooljaar afgesloten. Een mooi creatief staaltje, want de musical is met slechts één dag instuderen op de planken gebracht.
Er werd niet alleen afscheid genomen van het schooljaar maar ook van de naam van de school. Na afloop van de musical kondigde directeur Eefje Keulen de naamsverandering aan en werd het bord getoond met de nieuwe naam ‘De Eerste Veluwse Montessorischool’. Dit bord zal vanaf het nieuwe schooljaar ook bij de school worden geplaatst.
De musical werd gepresenteerd en geregisseerd door Mira. Leerlingen van groep 8 leidden alle leerlingen door de musical aan de hand van de wegwijzer. Daarop stonden thema’s zoals een schone wereld, studeren met je hart en zoeken naar je talenten. Voor de vele ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden was het een genot om te zien hoe de kinderen onder regie de diverse onderdelen uitvoerden.
Een daverend applaus voor regisseur Mira was zeker op zijn plaats. Alle leerlingen kregen na afloop een vlieger mee om die in de vakantie op te laten. Ze kunnen er foto’s van maken om later te laten zien waar de vliegers allemaal zijn opgelaten.

Schoolplein en gebouw worden vernieuwd

“De komende maanden werken we heel hard aan het vernieuwen van zowel het schoolplein als het schoolgebouw. Het hele gebouw wordt fris geschilderd in onze eigen kleuren en we krijgen een echt buitenlokaal en een heerlijk groen speelplein. Dat vinden wij belangrijk, want kinderen leren niet alleen in een klaslokaal, maar altijd en overal. We halen daarom zoveel mogelijk de echte wereld in school én trekken samen de omgeving in om alles wat we geleerd hebben toe te kunnen passen in de praktijk”, aldus Eefje. Op 22 augustus opent de school haar deuren.