Noord-Veluwe

‘Zeecontainer propvol, we moeten alles kwijt’

Archief: Klaar voor de start...
Archief: Klaar voor de start... © Ans Pluim
VIERHOUTEN - Het duurt nog anderhalve week maar de organisatie achter de jaarlijkse rommelmarkt in Vierhouten is er behoorlijk druk mee. Sinds drie jaar staat er een grote zeecontainer in het dorp waar alle ingeleverde spullen liggen opgeslagen en die zit propvol.
“We hebben daarnaast een schuur van een inwoner uit Vierhouten in gebruik mogen nemen om de spullen kwijt te kunnen en zamelen nu ook maar in bij het dorpshuis”, vertelt Ans Pluim. Door corona zijn veel spullen blijven liggen de afgelopen twee jaar en dat wordt alsmaar aangevuld. De rommelmarktcommissie hoopt dat op zaterdag 9 juli alles weg is aan het einde van de dag.
“Elk jaar weer kijk ik met verbazing naar de opkomst van de mensen.” De eerste koopjesjagers zijn er om 08:00 uur al en zodra de markt geopend is, rennen ze het terrein op. “We hebben dit keer een zeiluitrusting gekregen van een echtpaar dat met deze hobby is gestopt. Ook ligt er een echte hoge hoed met prachtige hoedendoos tussen en natuurlijk veel kleding, tuingereedschap en boeken”, zegt Ans.
De echt unieke items, waaronder antiek, wordt apart gelegd in de verkoopwagen en wordt aangeprezen tijdens de verkoop bij opbod. “Alle spullen die we krijgen zijn van mensen uit het dorp, oud-inwoners en zij die Vierhouten een warm hart toe dragen. De opbrengst van de markt komt ten goede aan de verenigingen uit het dorp.