Dante in het Park zondag 3 juli

Jalafusi Big Band
Jalafusi Big Band © CC Dante
EDE - Zondag 3 juli is het zover; de slotmanifestatie van het Dante-seizoen! Dante in het Park wordt gehouden op het prachtige park bij Huis Kernhem. Net zoals voorgaande jaren komen er diverse hoogtepunten van het afgelopen jaar voorbij, evenals nieuwe acts. Ontdek snel onze line-up en zet je picknickmand alvast klaar!

Jalafusi Big Band

De middag gaat van start met de swingende muziek van de Edese Jalafusi Big Band! Samen met vocalisten Caia Mangelsdorf en Sjoerd Wiersema kun je een half uur lang genieten van heerlijke ouderwetse bigbandjazz.
Jalafusi Big Band is een ambitieus en hecht collectief van gevorderde amateurmuzikanten o.l.v. professioneel dirigent Maurice Ditmer. En speelt een swingende mix van o.a. JAzz LAtin FUnk Swing Improvisatie.

Jeff McStaereling en band

Na de opening is het tijd voor stevige blues/rock van Jeff McStaereling en band! Muziek is Jeff McStaereling met de paplepel ingegoten. Al op 21-jarige leeftijd maakt hij de keus om fulltime met muziek bezig te zijn. Hij heeft als zanger/gitarist jarenlang ervaring opgedaan in diverse grote showbands, ontelbare muzikale projecten en ook heeft hij vaak bekende artiesten begeleidt. Nu is het tijd om zijn eigen weg te gaan.
Jeff McStaereling is een artiest die je meeneemt tijdens een optreden in zijn energie. Hij heeft het charisma om mensen in vervoering te laten kijken naar zijn performance. Met zijn geweldige strot en zijn dynamisch gitaarspel maakt hij een optreden onvergetelijk.
Zijn hart heeft altijd al bij blues, rock & soul gelegen. In de loop van de jaren heeft hij meerdere eigen nummers in deze stijl geschreven. Het zoeken was naar de juiste muzikanten die met net zo veel energie, passie en gevoel zijn concept wilden omarmen. Gelukkig heeft hij deze gevonden en gaat nu zijn droom in vervulling.
Naast zijn eigen geschreven nummers treden ze ook op met covers van Joe Bonnamassa en andere geweldige gitaristen. Deze mix slaat goed aan bij het kleine publiek in de directe omgeving, maar is nu klaar om grotere bluesfestivals plat te spelen.

Latinband SonPatí - Inclusief Salsaworkshop

Laat je even meenemen naar Cuba door dit zonnige gezelschap! SonPaTí speelt een nieuwe variant op de son met invloeden uit New York en de jazz. De son wordt in Cuba volop gespeeld op straat en in cafés. De band heeft een typische conjunto-bezetting waarbij de gebruikelijke trompet vervangen is door de fluit. De sound is transparant en bewegelijk. De warme stem van de leadvocaliste wordt gecombineerd met de Cubaanse tres, de virtuoze fluit, de stevige basis van baby bass en percussie, de soms Afrikaanse gitaarklanken en vooral ook de strakke koortjes.
Het repertoire bestaat uit covers van bands als de New Yorkse Los Hacheros en de Cubaanse Jóvenes Clásicos. Daarnaast heeft SonPaTí een aantal originele nummers op het repertoire staan, die speciaal voor deze bezetting zijn geschreven.
De Cubaanse Ernesto Chapman geeft tijdens Dante in het Park een Salsa workshop! De nieuwverworven dans skills kun je later gelijk tonen tijdens het optreden van de Latinband SonPatí.
De dansworkshop begint om 14:00 uur en duurt ongeveer 30 minuten. Afhankelijk van de leerlingen :-). Het is een laagdrempelige workshop waarbij je de basispassen leert van Salsa. Hierdoor kun je gelijk meedansen tijdens SonPatí. De workshop is gratis en wordt gegeven op Landgoed Kernhem.

Elvis van Erd

De Edese zanger Elvis van Erd is een vertrouwd gezicht bij Café Dante en komt ook naar Dante in het Park! Het hart van deze veelzijdige artiest ligt in de reggaemuziek, met af en toe uitstapjes naar rock & roll en soul.

SoulProviderz

Na de salsa kun je nog een keer je dansmoves laten zien op de soulvolle klanken van de Edese formatie SoulProviderz. Frontman Michael de Viso weet met zijn stemgeluid en performance het publiek zo op te zwepen, dat stilzitten onmogelijk blijkt!

Er is nog meer!

Stadsdichter Larissa Verhoeff, Eric Jansen en Gea Wester omlijsten de optredens met hun woordkunsten.
Kinderen kunnen samen met Beatrice Martinetz hun eigen kunstwerk maken en zichzelf laten schminken door Happy Schmink.
Goochelaar Tim Horsting zorgt voor magie op het festival. Lepels buigen zich, een onverklaarbaar spel balletje-balletje, miraculeuze wonderen met munten & kaarten en een prijswinnende routine met slechts een ring en een koordje. Laat je verrassen!
Verschillende kunstenaars en creatievelingen tonen hun werk op diverse kramen.
Bazar d'Azur zorgt voor de heerlijkste hapjes en drankjes maar je mag natuurlijk ook je eigen picknickmand meenemen.