Achterhoek

Afsplitsers zijn naam kwijt in Berkelland

Afsplitsers zijn naam kwijt in Berkelland
Afsplitsers zijn naam kwijt in Berkelland © Bas te Velthuis
BORCULO - De politieke vereniging Ondernemend Berkelland is voor de komende vier jaar in de gemeenteraad haar naam OBL kwijt. De drie overgebleven raadsleden van de fractie willen de naam behouden, tot onvrede van de voorzitter van de vereniging die zich recent afsplitste.
“Daar snap ik niks van”, zegt het afgesplitste raadslid Bennie Morsink bij Nieuws uit Berkelland. “Na deze vier jaar kunnen ze niets met de naam, want die blijft natuurlijk vanaf dan weer verbonden aan onze vereniging." Morsink is zelf voorzitter van OBL. De partij deed in 2010 voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Berkelland en kwam destijds met twee zetels in de raad. Voor de afgelopen verkiezing werd een verbinding aangegaan met BoerBurgerBeweging (BBB). Na een verkiezingswinst viel de partij uit elkaar.
Morsink en Van der Holst stapten vorige week uit de fractie van OBL. De drie overgebleven raadsleden willen geen afstand doen van de naam. Daarom komt het afgesplitste tweetal nu met een nieuwe naam voor hun partij: Boer Burger Bedrijf Lokaal. Interessant is dat de politieke vereniging OBL de intentieverklaring heeft getekend met de landelijke BBB, deze blijft dus bij Morsink en Van der Holst.