Rijk van Nijmegen

Toch extra busritten Breng tijdens Vierdaagsefeesten

Bussen op Nijmegen Centraalstation
Bussen op Nijmegen Centraalstation © John Beckmann
REGIO - Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en aansluitend de Vierdaagsefeesten geldt voor Nijmegen en omgeving een aangepaste dienstregeling met meer busritten. Dat zegt de woordvoerder van busmaatschappij Breng naar aanleiding van het bericht dat men in deze regio kampt met een personeelstekort, zoals zich dat ook elders in het land voordoet.
De woordvoerder benadrukt echter dat Breng tijdens de Vierdaagse "zeker zal rijden met meer busritten", zoals dat altijd gebruikelijk is gedurende de Vierdaagseweek. "Daarover verstrekken we binnenkort meer informatie op onze website," zo stelt de woordvoerder.

Zomerdienst Breng twee weken eerder

Vorige week werd bekend dat de zomerdienst van Breng in de regio Arnhem Nijmegen twee weken eerder ingaat dan oorspronkelijk was gepland. Vanaf zondag 3 juli rijden de bussen van Breng volgens de zomerdienstregeling. Deze zomerdienst geldt tot en met 3 september.
Zo probeert men de uitval van ritten tot een minimum te beperken. Deze onvoorziene uitval heeft te maken met een tekort aan personeel, onder meer vanwege een toenemend verzuim, mede vanwege corona.
Informatie over de vertrektijden van de Breng bussen in de zomer is te vinden op breng.nl en in de reisplanners. De Vierdaagsefeesten zijn van 16 tot en met 22 juli, de wandeltocht zelf vindt plaats van 19 tot en met 22 juli.