Noord-Veluwe

Hardstyle fans op wenken bediend door Nunspeters Kenneth en Leon op Defqon.1

NUNSPEET - Het is één van de grootste hardstyle festivals ter wereld, Defqon.1. Afgelopen weekend werd het meerdaagse evenement in Biddinghuizen gehouden en Nunspeters Kenneth Kroes (32) en Leon Benschop (31) stonden op het podium. De twee vormen al sinds 2012 de formatie Audiotricz en zijn ondertussen wereldberoemd.
“We stonden er op vrijdag nadat we een speciale boeking binnenkregen om in een bandvorm op te treden. Normaal staan Leon en ik alleen op het podium, maar dit keer werden we ondersteund door een drummer, violist en een cellist. Leon speelde gitaar en ik stond achter het mengpaneel. Het was super om te doen en de reacties zijn alleen maar positief”, vertelt Kenneth.
Het is voor de mannen een thuiswedstrijd en geen onbekend terrein. Ze hebben op Defqon.1 al zeker vijf keer eerder gespeeld. “Het is echt een speciaal festival en voor ons het moment om nieuwe muziek te laten horen aan de fans. Daar leeft iedereen naar toe en wij dus ook”, zegt Kenneth.
De twee reizen de hele wereld over. Stonden ze afgelopen weekend nog in Biddinghuizen, zo staan ze over anderhalve week in Duitsland en Vietnam. Ook het bekende festival Tomorrowland staat op de agenda. “Sowieso hebben we een grote internationale schare aan fans opgebouwd en daar zijn we trots op.” Ze zijn van plan om op 21 juli nieuwe muziek te releasen.