Rijk van Nijmegen

Beek bruist vier dagen lang: vier jubilea worden tegelijkertijd uitbundig gevierd.

De Beekse Wasserijenspelen tijdens een eerdere editie
De Beekse Wasserijenspelen tijdens een eerdere editie © H. Burgers
BEEK-UBBERGEN - Komend weekend, van 1 t/m 4 juli, bruist het dorp Beek vier dagen lang. Schutterij B.U.B, Harmonie K.N.A, Kalorama en café Sous les Eglises vieren allen dit jaar een jubileum, en ze doen dat gezamenlijk.

5 Keer Troef Feesten

Al in 1972 werd in Beek voor het eerst gezamenlijk een jubileum gevierd. Toen waren het de harmonie, de schutterij, voerbalclub BVC en de elfjarige carnavalsvereniging De Cavalieren. Een dergelijke samenwerking kwam meerdere malen voor in de volgende decennia, veelal onder de titel "5 keer Troef feesten".

Wasserijspelen

Komend weekend wordt gestart met de jaarlijkse Wasserijspelen. Deze spannende zeskamp vindt plaats op de Rijksstraatweg, ter hoogte van café Sous les Eglises. Aansluitend is er feest in de feesttent, naast de kerk, met DJ Levi.

Taptoe

Zaterdag 2 juli is er vanaf 14.30.u. een muzikale rondgang door Beek waarbij het koningspaar en aspirant koningspaar van de schutterij worden opgehaald. Vervolgens start om 15.30.u. een Taptoe op het terrein bij ’t Höfke, m.m.v. Musikverein Bernau, Vendeliers B.U.B., Batavorum Pipes en Drums, Brass band Amizade Monte Reno en Harmonie K.N.A. Om 19.00.u. vertrekt schutterij B.U.B. onder muzikale begeleiding richting de feesttent waar vervolgens de traditionele kroningsplechtigheden plaatsvinden. Aansluitend een Kroningsbal met  Polka Power Band Wahnsinn.

Sport, spel en muziek

Zondag 3 juli staan sport, spel en muziek centraal op de wei bij ’t Höfke, met diverse spellen en andere activiteiten. Muzikale optredens van MV Bernau, Harmonie K.N.A. en de Jeugdbende. Vanaf 20.00.u. is er weer feest in de tent met de Triesto’s.

Frühshoppen

Maandag 4 juli is het feest in de tent: Frühshoppen, van 11 tot 13.00.u. speciaal voor senioren, en ook vele bewoners van Kalorama en 't Höfke zullen hier aanwezig zijn. Vanaf 15.00.u. is iedereen welkom. De muziek wordt verzorgd door DJ Robert Pouwels. Aansluitend volgt de slotceremonie.
Alle dagen is de entree vrij in Bruisend Beek.