Liemers

Kinderburgemeester Loid (11) zoekt opvolger

Gezocht: een nieuwe kinderburgemeester
Gezocht: een nieuwe kinderburgemeester © RTV Connect
ZEVENAAR - De Zevenaarse kinderburgemeester Loid Stegeman zoekt een opvolger. Nu hij na de zomervakantie naar de middelbare school gaat, zit zijn termijn als kinderburgemeester er bijna op. De gemeente is druk bezig met de zoektocht naar een nieuwe kinderburgemeester.
Tot 24 juni kunnen op veel verschillende manieren ideeën voor de stad ingestuurd worden. Zo kunnen kinderen solliciteren door middel van een brief, tekening, poster, vlog of iets anders creatiefs. Kinderburgemeester Loid gaat samen met een raadslid en burgemeester Van Riswijk alle sollicitaties bekijken en een keuze voor zijn opvolger maken. Burgemeester Van Riswijk let vooral op “of iemand een originele sollicitatie had. Of iemand het leuk vindt en ook durft om voor een grote groep mensen te staan.’’

‘Eigenlijk was alles leuk’

Sinds september vorig jaar is Loid kinderburgemeester van de gemeente Zevenaar. Hij heeft veel verschillende dingen mogen doen, en sommige dingen sprongen er uit: “Eigenlijk waren de leukste dingen dat ik in de koets van Sinterklaas mocht en dat ik de paashaas mocht uithangen,” aldus Loid. Ook mocht hij tijdens Dodenherdenking een gedicht voorlezen aan alle aanwezigen, en mag hij binnenkort samen met de burgemeester de jeugdlintjes uitdelen.
Benieuwd naar wat een kinderburgemeester nog meer doet? Bekijk dan deze reportage: