Koninklijke Erepenning voor korfbalvereniging DVO/Accountor

Koninklijke Erepenning voor korfbalvereniging DVO/Accountor
Koninklijke Erepenning voor korfbalvereniging DVO/Accountor © Gemeente Ede
BENNEKOM - Op 6 juni 2021 bestond korfbalvereniging DVO/Accountor 75 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft de Koning besloten om de Koninklijke Erepenning toe te kennen aan de vereniging. Burgemeester Verhulst heeft de erepenning op zaterdag 25 juni uitgereikt aan het bestuur van DVO/Accountor tijdens de uitgestelde jubileumviering.
DVO/Accountor is een bloeiende korfbalvereniging met ruim 800 leden. De korfbalclub wil een vereniging zijn waar iedereen op zijn eigen passende niveau in een prettige omgeving kan korfballen.
Kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog werd korfbalvereniging Triumph opgericht in Bennekom. Het voorstel van een aantal leden om op zondag wedstrijden te gaan spelen leidde tot weerstand en de oprichting van een nieuwe vereniging op 6 juni 1946. Deze christelijke korfbalvereniging hield de zaterdag als wedstrijddag en kreeg de naam Door Vriendschap Omhoog (DVO). Er werd gespeeld in en weiland aan de Langesteeg (inmiddels Driestweg).
In 1972 kreeg de vereniging een plek op het nieuwe sportpark aan de Achterstraat. Het aantal leden groeit hard en DVO1 wordt een stevige ploeg in de eerste klasse van district Oost. In 1986 wordt de DVO-sporthal in gebruik genomen. Een absolute mijlpaal. Alles op één plek, zes dagen per week actie en gezelligheid. Het jaar daarop worden vier wedstrijden van het Wereldkampioenschap Korfbal in Bennekom gespeeld wat voor grote bekendheid zorgt. In 2016, 2017 en 2018 vond de Nationale Korfbaldag weer plaats in Bennekom.
De jeugdselectieteams van DVO/Accountor spelen allemaal op het hoogste niveau in hun leeftijdsklasse. De andere teams spelen hun competitie in de wedstrijd- of breedtesport. Ook recreatief korfballen is mogelijk bij de recreantengroep. Naast de korfbalactiviteiten worden het hele jaar door activiteiten georganiseerd voor alle leeftijdsgroepen. Deze activiteiten zijn erg belangrijk voor het verenigingsgevoel en zorgen voor meer verbondenheid met elkaar.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.