Rivierengebied

Auto komt tot stilstand tegen andere auto na achtervolging door politie

TIEL - In de nacht van dinsdag op woensdag is na een achtervolging van de politie in Tiel een personenauto tot stilstand gekomen tegen een woning en een andere auto die geparkeerd stond op een oprit.
Het incident gebeurde rond 04.10 uur bij een hoekwoning aan de Drumptselaan in Tiel. Hierbij begon de auto te sissen waarna voor de zekerheid de brandweer opgeroepen. Door de klap tegen de achterzijde van de auto op de oprit schoot deze naar voren waardoor een houten schuur  ongeveer 10 centimeter opgeschoven. Door de klap viel er een ladder van het plafond in de schuur die op een aantal fietsen terecht kwam. Ook raakte een houten balk beschadigd aan de binnenzijde.
De automobilist is na een achtervolging te voet door de politie aangehouden. Het vermoeden is dat hij onderweg iets heeft weggegooid, omdat de politie de bosschages heeft doorzocht. Er is niet bekend waarom de politie de man heeft achtervolgt.
De schade aan de woning bleef beperkt tot wat schaafplekken op de buitenmuur en een kapotte regenpijp van de carport. De auto van de verdachte liep linksvoor veel schade op en is door een berger meegenomen. Het voertuig van de eigenaar liep schade op aan de achterbumper en lichte schade aan de voorzijde.