Achterhoek

Doesburgers zijn boos, want de helft van de afvalbakken verdwijnt

Een van de afvalbakken die op het punt staat verwijderd te worden.
Een van de afvalbakken die op het punt staat verwijderd te worden. © RTV Connect
DOESBURG - Doesburgers zijn niet tevreden met het afvalbakkenbeleid van hun gemeente. Ruim een maand nadat wethouder Birgit van Veldhuizen aankondigde een groot deel van de afvalbakken te gaan weghalen, blijft de onvrede groot. “Ik vind het helemaal niks,” aldus Marion Berends, inwoner van Doesburg.
Inwoners die niet willen dat 'hun’ afvalbak verdwijnt, kunnen een bak adopteren. Maar volgens Marion Berends werkt dat niet: “Wat er nog bij komt, de grond rondom moeten ze ook schoonhouden. Hoe groot is die grond, de halve straat? Vijf meter? Nergens staat het.” Wethouder Birgit van Veldhuizen kan niet precies zeggen hoeveel bakken er geadopteerd zijn, maar weet wel dat er mensen zijn die zich gemeld hebben: “Ik weet dat het geheel loopt, maar ik weet niet precies hoeveel prullenbakken er al geadopteerd zijn. Ik weet wel dat in ieder geval een aantal mensen zich gemeld heeft,” aldus de wethouder.
Marion Berends legt in deze reportage uit waarom het beleid van de gemeente Doesburg haar zo stoort:

Boodschap aan de wethouder

Berends heeft nog wel een boodschap voor de wethouder: “Denkt u alstublieft even na en denk erom dat er mensen zijn die hun rommel gewoon netjes kwijt willen. Ook de mensen die in de straten hun hond uitlaten en met het zakje poep nu helemaal naar huis toe moeten lopen omdat ze geen prullenbak meer tegenkomen.”