Rijk van Nijmegen

Wandel een 'hoog' of 'laag' ommetje in Ubbergen

Jet van Heijster, wethouder Ria Barber, Peter Rutten en Arno van der Kruis
Jet van Heijster, wethouder Ria Barber, Peter Rutten en Arno van der Kruis © Peter Hendriks
UBBERGEN - Berg en Dal mocht zich in 2020 wandelgemeente van het jaar noemen. Berg en Dal onderscheidde zich samen met nog twee andere gemeenten duidelijk van de andere deelnemers. Vooral de grote variatie in en het aanbod van wandelingen viel op bij de jury. Van kroegenwandeltocht tot boswandeling, van struintocht tot kaboutertocht en van boerenlandpad tot dorpsommetje. Allemaal unieke wandelingen door de mooie gemeente.

Ubbergen Hoog en Laag

Zondag kwamen er weer twee dorpsommetjes bij: Ubbergen-hoog en Ubbergen-laag. De hoge variant is 5,5 km lang en loopt door de dorpskern van Ubbergen en over de stuwwal. Deze route leidt de wandelaar over de monumentale Rijksstraatweg met prachtige villa's en gebouwen en over de bosrijke stuwwal. De andere, lage route, is slechts 3,7 km lang en gaat door het lage en natte deel van Ubbergen, door de natuur en cultuur in het brongebied en de Polder van Beek.

Opening door wethouder Barber

Wethouder Ria Barber opende de ommetjes zondag samen met initiatiefnemers Jet van Heijster, Peter Rutten en Arno van der Kruis. De ommetjes zijn onder andere verkrijgbaar bij de VVV in Groesbeek en terug te vinden op www.wandeleninbergendal.nl.
.
. © Gemeente Berg en Dal