Achterhoek

Zorgplekken in voormalige school Aalten

Zorgplekken in voormalige school Aalten
Zorgplekken in voormalige school Aalten © REGIO8
AALTEN - In het voormalige schoolgebouw aan de Willebrordstraat in Aalten komen twaalf nieuwe woonplekken, geschikt voor intensieve zorg. Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé zegt dat er ouderen met een lichamelijke beperking komen te wonen.
“Met het sterk groeiende aantal oudere inwoners neemt de behoefte aan intensieve zorg toe”, zegt voorzitter Marcel Duvigneau van de raad van bestuur van Marga Klompé. Intensieve zorg is 24-uurs zorg.

Maximale privacy

“We zijn extra blij met de locatie aan de Willebrordstraat omdat deze in de directe omgeving van onze zorglocatie Beth San ligt”, aldus Duvigneau. Zo kunnen toekomstige bewoners volgens de zorgorganisatie profiteren van de faciliteiten van Beth San en ook meedoen met ontspanningsactiviteiten. “Tegelijk is er enige afstand wat een maximale privacy van de bewoners garandeert” zegt Duvigneau.
Wethouder Ted Kok is blij dat er een andere bestemming is gevonden voor het voormalige schoolgebouw. “Prima dat we duurzaam omgaan met vastgoed dat een andere bestemming kan krijgen”, zegt Kok.

Zorgvisie Aalten

De wethouder vindt dat de oplossing ook goed past in de zorgvisie van de gemeente Aalten. “Het is belangrijk dat onze inwoners altijd zoveel mogelijk regie op het eigen leven kunnen behouden, ook als het in een aantal opzichten minder gaat”, aldus Kok. Marga Klompé gaat binnenkort met buurtbewoners in gesprek over deze toekomstige ontwikkelingen.