Noord-Veluwe

Ruben (6) is 100.000e bezoeker van het bosbad en komt speciaal voor de wildwaterbaan

Wildwaterbaan in trek bij jong en oud.
Wildwaterbaan in trek bij jong en oud. © Dick Eijlander
PUTTEN - Bosbad Putten heeft deze week de 100.000e bezoeker van 2022 verwelkomd. Het is de 6-jarige Ruben Makkink uit Zutphen die samen met papa Jan-Willem speciaal voor de wildwaterbaan naar Putten is gekomen. Voor vader en zoon was het al het tweede bezoek van dit jaar. Ze werden getrakteerd op een prachtige bos bloemen en entreebewijzen om met het hele gezin nog een keer te komen zwemmen.
“We merken dat de wildwaterbaan ook mensen van buiten onze regio naar het bad trekt”, weet manager Dick Eijlander. “En niet alleen vakantiegasten die op de Veluwe verblijven. Gezinnen uit heel Midden-Nederland maken er een dagje uit van, waarbij onze wildwaterbaan de absolute trekker is.”
De wildwaterbaan is geopend in 2020. Het is de langste wildwaterbaan van Midden-Nederland met een lengte van ruim 114 meter. De baan is een combinatie van glijbanen, stroomversnellingen, relaxbassins en een ‘familieglijbaan’ halverwege. Bijzonder is dat het dankzij duurzame technologie, zoals een hoog rendement warmtepomp, volledig gasloos draait.