Achterhoek

Boer niet terug als wethouder in Berkelland

Boer niet terug als wethouder in Berkelland
Boer niet terug als wethouder in Berkelland © REGIO8
BORCULO - Han Boer keert niet terug als wethouder in het nieuwe college van Berkelland. Hoewel zijn partij D66 onderdeel wordt van de coalitie, is er volgens Boer zelf onvrede over zijn functioneren binnen de gemeentelijke organisatie.
“Met pijn in het hart”, zegt Boer over zijn beslissing om niet terug te keren als wethouder. Hij maakte eerder acht jaar lang als wethouder onderdeel uit van het Berkellandse college en leek hard op weg terug. Zijn mogelijke terugkeer viel volgens Boer echter niet goed in de gemeentelijke organisatie, waarbij het met name over arbeidsomstandigheden zou gaan: “Het heeft naar ik begrijp betrekking op mijn manier van aansturen en werken. Ik trek het me aan en uiteraard kijk ik daarbij ook kritisch naar mijzelf.”
Dat is reden voor Boer om niet terug te keren als wethouder. Het nieuwe college van Berkelland wordt woensdag 15 juni gepresenteerd. Naast D66, maken ook CDA, VVD en de PvdA onderdeel uit van de nieuwe coalitie. Wie de nieuwe wethouderskandidaat voor de sociaalliberalen wordt, is volgens Boer nog niet bekend: “Daar zal de partij zich nog over moeten beraden.”