Noord-Veluwe

Kunst Kring Nunspeet vindt nieuwe pop-uplocatie

Nieuwe plek voor Kunst Kring Nunspeet.
Nieuwe plek voor Kunst Kring Nunspeet. © Eigen foto
NUNSPEET - De Kunst Kring Nunspeet (KKN) bekijkt de gemeente vanuit alle invalshoeken, letterlijk ditmaal. Ze hebben een nieuwe uitvalsplek gevonden aan de Stationslaan 37 nadat ze moesten vertrekken uit het pand in winkelcentrum De Sterrehof aan de Spoorlaan. Op 1 juli gaan ze open voor publiek op de nieuwe locatie.
Pandeigenaar en kunstliefhebber Aart Vierhout is bereid deze locatie voorlopig kosteloos beschikbaar te stellen. Vorige week is de bruikleenovereenkomst getekend en is de ruimte in gebruik genomen. De komende weken wordt gewerkt aan de vormgeving van atelier en galerie.
De tentoonstelling KijkNou!KUNST is in de zomer van 2021 met kunst en vliegwerk gerealiseerd in het voormalig pand van de Wereldwinkel. Omdat dit pand binnenkort wordt afgebroken voor andere doeleinden, ging de vereniging op zoek naar een nieuwe locatie. KKN, organisator van KijkNou!Kunst is ontzettend blij met deze nieuwe pop-up-locatie, tegenover de Vrije Academie en het Noord-Veluws Museum. “Hierdoor ontstaat als het ware een driehoek met de allure van een Nunspeets Museumplein.”

Levende kunst

De galerie annex atelier is voor lokale kunstenaars niet alleen een mogelijkheid hun werk te tonen en te maken, maar ook een plek om elkaar te ontmoeten en creativiteit uit te wisselen. Bezoekers aan de galerie waren afgelopen jaar in de gelegenheid op deze plek werk van lokale kunstenaars te kopen; kunst in verschillende vormen zoals klassiek en modern schilderwerk, fotografie, beeldhouw- en textielkunst.

Pop-up gedachte

Kunst Kring Nunspeet maakt graag gebruik van leegstaande panden in het Nunspeetse centrum om daarmee de leefbaarheid van het dorp te vergroten. Ook wil de club hiermee uiting gegeven aan het begrip Nunspeet Kunstenaarsdorp. De bewoners, maar ook bezoekers en toeristen, worden telkens weer verrast met kunst op een andere locatie.
De pop-up-aanpak vraagt een flinke inspanning van de vrijwilligers; zoals kunst continu in beweging is, is de zoektocht naar een passende, nieuwe locatie er ook steeds. Dat vraagt om creativiteit en het vertrouwen dat zich iedere keer weer een oplossing aandient, want deze verhuizing zal niet de laatste zijn.