Liemers

Van Schriek stapt over naar VVD Montferland

Van Schriek stapt over naar VVD Montferland
Van Schriek stapt over naar VVD Montferland © REGIO8
DIDAM - John van Schriek heeft zich na zijn vertrek bij Lokaal Belang Montferland aangesloten bij de VVD. De voormalig fractievoorzitter verliet zijn voormalige partij uit onvrede met de portefeuilleverdeling in het nieuwe college.
Van Schriek wilde dat de Lokaal Belang-wethouder het dossier rond de groei van bedrijventerrein DocksNLD had gekregen. In het proces werden echter eerst de personen gekozen, tot onvrede van de voormalig Lokaal Belang-fractievoorzitter. De VVD laat in een bericht weten positief te zijn over de stap: “Door het aansluiten bij de fractie van de VVD is de achterban van John van Schriek verzekerd van een goede vertegenwoordiging van hun stem in de gemeenteraad, wordt de VVD Montferland aan de Berghse zijde breder vertegenwoordigd, haalt de VVD-fractie extra kennis en deskundigheid op gebied van verduurzaming en de agrarische sector in huis en wordt mogelijke versplintering in de gemeenteraad voorkomen.”
Door de overstap van Van Schriek start de nieuwe coalitie met een meerderheid van 15 zetels, in plaats van 16. De fractie van de VVD groeit door de overstap naar in totaal drie zetels. Naast Van Schriek, zitten ook voormalig wethouder Martin Som en Jos Berntsen voor de liberalen in de Montferlandse gemeenteraad.