Arnhem en omstreken

Gemeente staat open voor gesprek Geitenkampers: 'Parkeerplaatsen liggen nauwelijks anders'

Nieuwe parkeerplaatsen op de Nieuwe Aanleg in de Arnhemse wijk Geitenkamp liggen nagenoeg op dezelfde plaats, stelt de gemeente.
Nieuwe parkeerplaatsen op de Nieuwe Aanleg in de Arnhemse wijk Geitenkamp liggen nagenoeg op dezelfde plaats, stelt de gemeente. © RTV Connect / Arjan Hoefakker
ARNHEM - De gemeente Arnhem staat open voor een gesprek met de klagende bewoners van de Nieuwe Aanleg op de Geitenkamp.
Bewoners klaagden over de nieuwe parkeerplaatsen die in de straat zijn aangelegd. De nieuw aangelegde straat zou de toegang tot de woningen blokkeren. Volgens de gemeente zijn de nieuwe parkeerplaatsen in de zomer van 2021 aangelegd vanwege werkzaamheden aan het riool. "Over de werkzaamheden en de bestrating is een informatiebijeenkomst geweest met de bewoners", legt een gemeentewoordvoerder uit.

'Punaisedrempel' weggehaald

"De nieuwe inrichting is nauwelijks anders dan de oude, de parkeervakken liggen nagenoeg op dezelfde plek als voorheen. Wel is er een ‘punaisedrempel’ weggehaald op de kruising van de Nieuwe Aanleg en de Ericalaan", zegt de woordvoerder. Volgens de gemeente is die verkeersheuvel weggehaald omdat de straat 'zo smal is dat deze toch niet uitnodigt om hard te rijden.'
De gemeente laat verder weten: "Als bewoners dit anders ervaren en een andere inrichting willen, dan is dat bespreekbaar. De ruimte is en blijft echter wel beperkt. Dit is een probleem dat in veel binnensteden speelt. De straten zijn aangelegd in tijden dat (bijna) niemand een auto had. Maar als bewoners behoefte hebben om nog een keer te overleggen, dan staan we daarvoor open."