Achterhoek

Drugs gevonden bij woninginval in Groenlo

Drugs gevonden bij woninginval in Groenlo
Drugs gevonden bij woninginval in Groenlo © REGIO8
GROENLO - Een 47-jarige man uit Groenlo is deze week opgepakt na een woninginval waarbij verschillende soorten hard- en softdrugs zijn gevonden. De politie kwam de locatie op het spoor tijdens een onderzoek naar minderjarige drugsgebruikers.
“De verdenking van de handel in verdovende middelen heeft in de buurt van de woning een langere periode gevoelens van onveiligheid veroorzaakt”, laat burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre weten. Het gaat om een pand aan de Schrijnwerker. Bij een inval van de politie werd dinsdag onder meer speed, XTC en wiet gevonden. Ook werd er een geldtelmachine, contant geld en een wapen aangetroffen. De 47-jarige bewoner is door de politie aangehouden.
Oost Gelre laat weten dat de woning aan de Schrijnwerker nog niet is afgesloten als drugspand, iets dat gemeenten vaker doen na een dergelijke vondst. De gemeente is daarvoor in afwachting van het politieonderzoek. “We gaan samen met de politie en het Openbaar Ministerie bekijken welke (bestuurlijke) maatregelen we kunnen treffen om herhaling van de drugshandel te voorkomen“, aldus Bronsvoort.